Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Κύριε Zuckerberg έχετε κάψει πολύ κόσμο στην Ελλάδα…



Κύριε Zuckerberg έχετε κάψει πολύ κόσμο στην Ελλάδα…

ή αλλιώς πως ένα διασκεδαστικό εργαλείο χάνει το δρόμο του.
Το μαχαίρι είναι εργαλείο αλλά και φονικό όπλο. Το θέμα είναι πως το χρησιμοποιείς. Όταν τα μπερδεύεις όμως εκεί υπάρχει θέμα. Το facebook είναι ένας τρόπος επικοινωνίας, ένας τρόπος ανταλλαγής απόψεων, αλλά πάνω από όλα είναι διασκέδαση. Στην Ελλάδα όμως είναι βαρετό, ενοχλητικό και πολλές φορές αφόρητο.
Μέχρι τώρα με ενοχλούσαν τα ξέκωλα και οι κλαρινογαρμποί. Φωτογραφίες με σουφρωμένα χείλη, φωτογραφίες σε παραλίες με μαγιό, φωτογραφίες που ξεχειλίζουν ντεμέκ ερωτισμό αλλά παραπέμπουν περισσότερο σε 090 γραμμές τηλεφώνου. Και κάτω από τις φωτογραφίες, τα γνωστά «είσαι θεά» κι ας μην φαίνεται με τίποτα η κυρία. Κάποιες στιγμές μπορώ να πω πως το διασκέδαζα κι όλας. Μετά ήρθε το check in και πράγματι ήταν εντελώς για γέλια να βλέπεις ξαφνικά, πως ο Τάκης Κλαπαρχίδας ήταν στο Καφέ Μπάρ Ψησταριά «Η Στρούγκα», παρέα με την Κίτσα Ξεκωλιαρίτσα και 3 ακόμη άτομα. Και λες, οκ έφηβοι είναι, νέα παιδιά είναι, όλα καλά ως εδώ. Έλα μου όμως που δεν το έκαναν οι έφηβοι, ή μόνο οι έφηβοι, αλλά το έκαναν και οι γονείς των εφήβων.
Χειρότερο όμως από όλα τούτα, που θα μπορούσε να είναι και διασκεδαστικά κάποιες στιγμές, είναι η τζάμπα επαναστατικότητα του ίντερνετ. Ένας σκληρός ανταγωνισμός, της επαναστατικότερης μπούρδας-ατάκας. Μια επανάληψη ειδήσεων εξακριβωμένων και ανεπιβεβαίωτων. Ένα αριστερόμετρο που ξεπροβάλει μπροστά στα μούτρα σου, σαν το μαραφέτι της τροχαίας για αλκοτέστ. Άνθρωποι, που ξαφνικά στα 40 τους ή στα 50 τους, ανακάλυψαν την επανάσταση. Ομαδικές επιθέσεις και χαρακτηρισμοί  σε όσους έχουν διαφορετική άποψη. Αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων από κάθε λογής σάιτ ή μπλόγκ. Και φυσικά Λειβαδίτης. Κάθε περίσταση και ο κατάλληλος στίχος.
Άνθρωποι που δεν έμαθαν να ξεχωρίζουν το έργο του καλλιτέχνη από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, αναθεματίζουν τα έργα τους κι ας μην τα γνωρίζουν. Άλλοι, περιγράφουν καθημερινά την προσωπική τους ζωή, με στυλ φωτορομάντζου. Κι άλλοι που ξαφνικά κοιμήθηκαν μπούφοι,ι ξύπνησαν συγγραφείς ή ποιητές και  γεμίζουν αράδες με ανούσια κλισέ.
Ήρθαν και οι εκλογές και αποτελείωσαν ότι είχε μείνει διασκεδαστικό και ανάλαφρο. Υποψήφιοι όλο χάρη μοστράρουν τη φάτσα τους με απίστευτες πόζες και ατάκες. Πόσο να αντέξει κανείς?
Αχ κύριε κύριε Zuckerberg,  έχετε κάψει πολύ κόσμο στην Ελλάδα…

Θ.Τ.
tselepis70@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου