Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Πάρε μια πολιτική ανάλυση να σου βρίσκεται...τζάμπα είναι

Η ώρα είναι 3:30 τα χαράματα, τα κανάλια σταμάτησαν να παρουσιάζουν αποτελέσματα, στο facebook άρχισαν οι απλουστεύσεις, ο «κυρ Παντελής» του Τζαβέλα έχει την τιμητική του κι εγώ δε νυστάζω.
Οπότε ας μοιραστώ μια αποτίμηση των αποτελεσμάτων με πολλά υστερόγραφα και μια πολιτική εκτίμηση. Τζάμπα είναι μη μασάς…
Συμπέρασμα πρώτο: Η προτροπή του ΚΚΕ μετά τις εκλογές του Μάη του 2012 ρίζωσε σήμερα σε πολύ κόσμο. Και δυστυχώς επαναλαμβάνεται όλο και πιο πολύ από συντρόφους. Μα φυσικά αυτή που έλεγε «ο λαός να διορθώσει την ψήφο του».
Συμπέρασμα δεύτερο: Τα αποτελέσματα για εμένα ήταν καλύτερα από όσο περίμενα. Παράδειγμα η  Δούρου που τα κατάφερε πολύ καλά και ο Σακελαρίδης που πέρα από κάθε προγνωστικό άγγιξε την πρωτιά.
Συμπέρασμα τρίτο: Υπήρξαν κάποιες αποτυχίες όπως αυτή στην Δυτική Ελλάδα που δεν το περίμενα με τίποτε. Με εξέπληξε αρνητικά το αποτέλεσμα και θα ήθελα να μάθω από συντρόφους που έδωσαν τη μάχη τι πήγε στραβά.
Συμπέρασμα τέταρτο: Είναι τρομερά δύσκολο να χτυπήσεις κατεστημένο «τοπικών αρχόντων» που διαχειρίζονται ΕΣΠΑ, ρουσφέτια, συσσίτια, προγράμματα κλπ κλπ.
Συμπέρασμα πέμπτο: Πειραιάς. Πρώτο κόμμα ο Ολυμπιακός. Η απάντηση στη συμμορία Μαρινάκη θα έπρεπε να δοθεί από τον ίδιο τον κόσμο του Ολυμπιακού που αγαπά την ομάδα του. Αν ταυτίζει την ομάδα με τον εκάστοτε πρόεδρο τότε με το καλό και πρωθυπουργός. Αν στο όνομα μιας μεταγραφής κι ενός τίτλου έκανε τόσο καιρό τα στραβά μάτια στην εκκόλαψη του φιδιού, τότε ακόμα δεν είδε τίποτε. Αλλά ξέχασα για την Αριστερά το ποδόσφαιρο είναι για τους κάφρους και τους χουλιγκάνους.
Συμπέρασμα έκτο: Βόλος και Μπέος. Ισχύει ότι και με το παραπάνω.
Συμπέρασμα έβδομο: Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι με την προσπάθεια που κάναμε? Αλήθεια όσοι σύντροφοι είχαν κατά νου πρώτα την προσωπική τους  μάχη για σταύρωση  μήπως ξέχασαν να λεν στους ψηφοφόρους με ποιο συνδυασμό κατεβαίνουν?
Συμπέρασμα όγδοο: Ο μοναδικός αντίπαλος του Σύριζα είναι ο εαυτός του.
Συμπέρασμα ένατο: Η κυβέρνηση καταρρέει.
Συμπέρασμα δέκατο: Την επόμενη Κυριακή αλλάζουμε σελίδα. Ψηφίζουμε Σύριζα και στις 26 φεύγουν.
Με άλλα λόγια… Στις 25 ο Σύριζα θα πετύχει μια μεγάλη νίκη με διαφορά όχι γιατί πείσαμε. Όχι γιατί ο κόσμος έγινε αριστερός. Όχι γιατί δουλέψαμε πολύ για να το πετύχουμε. Αλλά γιατί μπροστά στο δίλημμα Σύριζα ή καταστροφή ο κόσμος βλέπει τη μοναδική επιλογή που έχει για ανατροπή στο Σύριζα. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές ανέδειξαν για μένα ένα και μοναδικό πολιτικό ζήτημα. Το οργανωτικό ζήτημα. Που είναι βαθιά πολιτικό. Δεν είσαι κόμμα των μελών. Δεν δρας ως κόμμα. Δεν κάνεις τομές. Γι αυτό και δεν πετυχαίνεις στον συνδικαλισμό στις αυτοδιοικητικές εκλογές κλπ κλπ. Το στοίχημα ακόμα κι αύριο που θα είσαι κυβέρνηση θα είναι το κατά πόσο φέρνεις το νέο. Την άμεση δημοκρατία. Την συμμετοχή. Αν συνεχίσεις να στήνεις συνδυασμούς στο παραπέντε ή να κρατάς τις κομματικές ισορροπίες στους υπάρχοντες τότε πάντα θα προτιμούν τους άλλους που ξέρουν καλύτερα από μηχανισμούς και ρουσφέτια.
Υ.Γ. Δεν είναι επιθυμία. Είναι σιγουριά. Την επόμενη Κυριακή η ακροδεξιά συμμορία που παριστάνει την κυβέρνηση θα συντριβεί. Η νίκη του Σύριζα θα είναι μεγάλη κι από τις 26 Μάη αλλάζουμε σελίδα!!!!! Για να μη με πείτε μετά Χριστό προφήτη.
Υ.Γ. 2 Ακόμη δεν ξέρω πόσοι ψηφοφόροι με εσταύρωσαν κι αν ο θείος μου δεν μπέρδεψε το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο που του έδωσα. Λιγότεροι από 4 σταυροί θα θεωρηθούν ως προσωπική μου αποτυχία. Μαμά, μπαμπάς θείος θεία. Σωστά 4++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου