Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Δεν είναι κακή ιδέα….

Όσο πιστεύουμε πως το πρόβλημα στα πανεπιστήμια είναι πρόβλημα των φοιτητών και πως αδικαιολόγητα δεν αντιδρούν.
Όσο πιστεύουμε πως το πρόβλημα της υγείας είναι των γιατρών και πως αδικαιολόγητα δεν αντιδρούν.
Όσο πιστεύουμε πως το πρόβλημα των σχολείων είναι πρόβλημα των δασκάλων και των καθηγητών και πως αδικαιολόγητα δεν αντιδρούν.
Όσο πιστεύουμε πως το πρόβλημα της ανεργίας είναι πρόβλημα των ανέργων και πως αδικαιολόγητα δεν αντιδρούν.
Θα περιμένουμε ο κάθε κλάδος η κάθε συντεχνία (ωραίος όρος) να λύσει το πρόβλημα του μόνος του και ξαφνικά να αποκτήσουμε παιδεία, υγεία, εργασία. Στο κάτω κάτω της γραφής τα παιδιά μας σπουδάζουν στα πανεπιστήμια, στα λύκεια και στα δημοτικά. Και στα νοσοκομεία οι γονείς μας χρειάζονται περίθαλψη. Εμάς τι μας αφορά. Εμείς το πολύ πολύ να μην έχουμε δουλειά. Τι να κάνουμε που όσοι εργάζονται βρίζουν αυτούς που δεν εργάζονται γιατί δεν αντιδρούν. Δικό τους πρόβλημα δεν είναι?  Κι έτσι ωραία πορευόμαστε στη ζωή μας αναθέτοντας στους άλλους να ορίζουν το μέλλον μας.
 Κι αν δεν φαγωθούμε μεταξύ μας θα κάνουμε αυτό ακριβώς που είπε ο Μπαλτάκος. «Πρώτη φορά η Κεντροαριστερά και η Αριστερά μπορούν να σχηματίσουν μια παντοδύναμη κυβέρνηση με 174 έδρες στη Βουλή, αν βέβαια διατηρήσουν στις εθνικές εκλογές τα ποσοστά των ευρωεκλογών. Δεν θα τα καταφέρουν όμως. Όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ το 1945. Θα έχουμε νέα Συμφωνία της Βάρκιζας. Πάλι θα "παραδώσουν τα όπλα", τηρουμένων βέβαια των αναλογιών ανάμεσα στο 1945 και στο σήμερα.
Έχουν "μαλακώσει" πολύ. Όταν έρθει η στιγμή για κρίσιμες αποφάσεις, θα σαστίσουν. Σαν ταλαντευόμενοι μεσοαστοί θα αντιδράσουν΄.»
Τελικά η Αριστερά μάλλον είναι σαν κάποιους ανθρώπους που δεν ξέρουν να διαχειριστούν τη χαρά και το βάζουν στα πόδια μόλις δούνε πως κινδυνεύει η δυστυχία τους. Έτσι και η αριστερά μόλις βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις τα κάνει μούσκεμα και κάθεται στ΄ αυγά της.
Το μόνο κακό είναι πως η εποχή δεν έχει τον δικό της ποιητή της ήττας. Ίσως αν έκανε κάποιο διαγωνισμό να μας προέκυπτε ένας νέος Αναγνωστάκης. Δεν είναι κακή ιδέα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου