Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Κάποιο λάθος έγινε.


Μα που βρέθηκε αυτή η φωτογραφία? Αυτή η φωτογραφία είναι απο τη Βαρσοβία. Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό. Στα χέρια των Ναζί. Θα την μπέρδεψαν στα πρακτορεία. Στη Γάζα είναι καλοκαίρι. Τα παιδιά παίζουν στη θάλασσα. Αμέριμνα. Χωρίς σκοτούρες χτίζουν πύργους στην άμμο. Κάποιο λάθος θα έγινε.
Όπως λάθος έγινε και βομβάρδισαν την παραλία. Και σκοτώθηκαν τέσσερα παιδιά. Δεν μπορεί, να έγινε από ανθρώπινο χέρι αυτό. Κάποιο μηχάνημα τρελάθηκε και στόχευσε κατά λάθος τα παιδιά.
Όπως κάποιο λάθος έγινε κι αυτός ο σπουδαίος λαός των Εβραίων που πάντα θαύμαζα σκοτώνει αμάχους. Σκοτώνει ανθρώπους. Ισοπεδώνει κτίρια, γειτονιές, κατοικίες.Κρατά αποκλεισμένο ένα ολόκληρο λαό
Κάποιο λάθος κάνετε όλοι εσείς που δείχνετε Εβραίους να χαζεύουν με ποπ κορν τις αεροπορικές επιθέσεις. Αποκλείετε να είναι απόγονοι εκείνων των Εβραίων που έζησαν την κόλαση του Β Παγκοσμίου πολέμου.
Εγώ τους Εβραίους πάντα τους θαύμαζα. Αν δεν εξοντώνοντα οι χιλιάδες Εβραίοι Σαλονικιείς η πόλη μας θα ήταν αλλιώς. Θα ήταν πιο όμορφη. Πιο προοδευτική.Πιο πολιτισμική. Αλλά τους εξόντωσαν. Όλους . Οι Ναζί. Στα Άουσβιτς. Στα Μπρίκενάου. Στα Νταχάου.
Δεν μπορεί θα ξεσηκωθεί αυτός ο λαός. Ο περήφανος λαός του Ισραήλ. Και θα σταματήσει τον όλεθρο. Τη σφαγή. Θα σταματήσει τους σφαγείς πολιτικούς του. Τους Φασίστες που δολοφονούν ένα ολόκληρο λαό.
Δεν υπάρχει άλλη ελπίδα. Μόνο έτσι θα σταματήσει ο ουρανός να βρέχει οβίδες και να σκοτώνει παιδιά.
Κάτι τέτοιες στιγμές χάνω την «απιστία» μου. Και πιστεύω στον Θεό Και τον παρακαλώ να κάνει κάτι. Να σταματησει τον όλεθρο. Αν υπάρχει όποιος κι αν είναι να τους σταματήσει και να τους τιμωρήσει.
Αυτή η φωτογραφία θα μπήκε καταλάθος. Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό δεν θα άντεχε να δει σήμερα τις φωτογραφίες των νεκρών παιδιών της Γάζας, της Παλαιστίνης. Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό ήταν αθώο. Τα παιδιά της Παλαιστίνης είναι αθώα.
Κάποιο λάθος έγινε.

Θ.Τ.
19/07/2014
tselepis70@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου